Biscuiti cu ovaz si seminte

Biscuiti cu ovaz si seminte

Ingrediente

- 50 g seminte de floarea soarelui

- 50 g seminte de dovleac

- 50 g nuca

- 50 g faina faina integrala de grau

- 1 lingurita praf de copt

- 150 g fulgi de ovaz maruntiti

- 125 gunt unt la temperatura cameremerei

- 100 g zahar zahar

- 1 ou

- vanilie

Mod de preparare

Semintele de floarea soarelui, dovleac si nuca se prajesc intr-o tigaie uscata, pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc, se macina (in robot sau blender), dar nu foarte marunt.

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga fulgii de ovaz si amestecul de seminte.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga oul si vanilia. Se incorporeaza amestecul de prafuri si seminte, se amesteca la inceput cu lingura si apoi cu mana, pana devine o compozitie omogena, grunjoasa si putin lipicioasa.

Se formeaza biscuitii. Eu am facut bilute egale, care le-am aplatisat cu fundul unui pahar. Pentru a fi mai usor, am udat mainile cu putina apa.

Se aseaza biscuitii in tava tapetata cu hartie pergament si se coc la 180 grade, 25-30 min (in cuptorul electric, 6th, patiserie - 160 grade, 25-30 min, nivelul 2), pana se rumenesc usor pe margini.

Sunt crocanti si foarte gustosi.